Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Udruga Tesa

Psihološki centar Tesa je osnovan 1991. godine na inicijativu Hrvatskog psihološkog društva pod nazivom Telefon za psihološku pomoć za pomoć građanima u suočavanju s ratnim okolnostima. Cilj udruge je doprinijeti poboljšanju kvalitete življenja pojedinaca i društva u cjelini; omogućiti savjetovališta dostupna svim građanima, a posebno mladima i obiteljima te raditi na prevenciji i promociji mentalnog zdravlja.

Temeljna djelatnost udruge je pružanje psihološke podrške putem telefona. No postepeno je kroz rad udruge prepoznata potreba građana za savjetovanjem uživo koje se počelo provoditi putem Tesina savjetovališta ZRCALO.

ZRCALO nudi individualno savjetovanje u prostoru udruge, kao i internetsko savjetovanje, koje bilježi stalan porast interesa. Veliki interes pokazali su za internet savjetovanje upravo mladi.

Priznanje za višegodišnje kontinuirano djelovanje uslijedilo je 1998. godine od kada Ured za zdravstvo, rad i socijalnu skrb Poglavarstva grada Zagreba u okviru svojih mogućnosti financijski podržava rad Telefona – njegovu osnovnu djelatnost - telefonsko psihološko savjetovanje građana i neke od ponuđenih programa.

U listopadu 2003. godine Telefon je preselio u nove prostorije i tom prigodom članovi su odlučili preimenovati udrugu kako bi nazivom obuhvatili i druge aktivnosti koje udruga već godinama provodi.

Udruga je napunila 18 godina postojanja i njeni članovi su isključivo psiholozi, koji svojim radom dokazuju i svrsishodnost postojanja. Svojim stručnim djelovanjem Psihološki centar TESA promovira mentalno zdravlje, težeći boljitku i kvaliteti življenja građana Zagreba i stanovnika cijele Hrvatske.


Kontakt:

Psihološki centar TESA
Trg bana Josipa Jelačića 1/III
10000 Zagreb, Hrvatska
Tel: 01/ 48 28 888
Fax: 01/ 48 28 800
E-mail: psiho.centar@tesa.hr