Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Udruga Suncokret

Suncokret-OLJIN „Odgoj za ljubav i nenasilje“ je neprofitna, nevladina organizacija osnovana 2004. godine. Ciljevi i aktivnosti Udruge odnose se na razvoj snaga i potencijala, socijalnih i komunikacijskih vještina i poticanje zdravih stilova života.

Stručni tim Udruge godišnje provodi oko 1300 aktivnosti s 3700 direktnih korisnika . Najčešće su aktivnosti s osnovnoškolcima 81%, zatim 9% s odraslima, 3% sa srednjoškolcima, te 7% aktivnosti odnosi se na aktivnosti u kojima zajedno sudjeluju djeca i njihovi roditelji.

Na osnovi dugogodišnjeg praćenja korisnika stručni tim Udruge uočio je da u današnjem informatičkom dobu dominira sjedilački način života i upijanje nagomilanih informacija, te su nužno potrebne aktivnosti za djecu i

roditelje koje potiču kretanje, kreativnost i međusobno podučavanje.

Udruga je tako iskreirala nekoliko kombinacija poligonskih aktivnosti u kojima se kod djece potiče rast emocionalne i tjelesne inteligencije koje su često zanemarene pred mentalnom inteligencijom. Ove aktivnosti potiču timski duh i međusobno podržavanje svih članova unutar tima, razvijaju emocionalnu ravnotežu i tjelesnu prisutnost kod svih sudionika.

Vrijednost takvog grupnog rada je taj što svi provode aktivnost sa korisnicima – od samog voditelja Udruge, voditelja aktivnosti i djece korisnika u jednoj simbiozi, zajedništvu. Sami provoditelji aktivnosti doista žive ono što proklamiraju.

Udruga Suncokret- OLJIN kontinuirano provodi evaluacije svojih projekata prije i poslije aktivnosti u usporedbi sa ekperimentalnom grupom.

Rad udruge podržan je stručnim referencama domaćih i stranih stručnjaka te su u nekoliko navrata naši projekti predloženi kao model projekt. Jedna od strategija udruge je zapošljavanje mladih stručnjaka koji se onda nakon nekoliko godina rada u udruzi Suncokret zapošljavaju negdje drugdje i nastavljaju provoditi ideje kojima su se „zarazili“.


Kontakt:

Suncokret - OLJIN "Odgoj za ljubav i nenasilje", Suncokret - OLJIN

Avenija Dubrovnik 10
10000 Zagreb, Hrvatska
Tel: +385 (0)1 655 6425
Fax: +385 (0)1 655 6425
E-mail: zagreb@suncokret.hr