Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Udruga Roda

„RODA – Roditelji u akciji” skupina je zainteresiranih građanki i građana koja se zauzima za dostojanstvenu trudnoću, roditeljstvo i djetinjstvo u Hrvatskoj.

Svojim djelovanjem udruga je postala prepoznata u javnosti u područjima ostvarivanja prava na adekvatnu rodiljnu naknadu i prava na rodiljni dopust, zatim u senzibiliziranju javnosti o problemu medicinski potpomognute oplodnje kao i o problematici vezanoj uz trudnoću i poboljšanje uvjeta rađanja. Udruga ja aktivna i u promociji, edukaciji i savjetovanju roditelja i budućih roditelja o dojenju i sigurnosti djece u prometu te u

zagovaranju prava djeteta i roditelja za vrijeme bolničkog liječenja djeteta.

Udruga sustavno prati stanje prava trudnica, roditelja, obitelji i djece i na razne načine ukazuje na propuste, sugerira načine ispravljanja propusta i aktivno djeluje na društvenim promjenama. Kroz brojne aktivnosti udruga RODA podiže svijest društva o pravima budućih roditelja i budućih roditelja, osobito unutar zdravstvenog sustava.

Članovi udruge sudjeluju u programskom i ocjenjivačkom timu UNICEF-ove inicijative "Rodilišta – prijatelji djece", gdje vide prve pomake k ostvarenju preduvjeta institucionalnoj zaštiti dojenja u Hrvatskoj.

Udruga RODA usmjerena je na podršku roditeljstvu i bitan dio Rodinog rada je organiziranje edukacija roditelja o odgoju. Kroz radionice, organizaciju okruglih stolova, letke, portal i forum, udruga želi roditeljima ponuditi prostor za dijalog o roditeljstvu i omogućiti zajedničko

pronalaženje odgovora na izazove i odgovornosti roditeljstva.

Odgovornost, kako je shvaćaju u Rodi, predstavlja spremnost roditelja da primjereno odgovori na potrebe djeteta, da ih prepozna i prihvati. Tako shvaćena odgovornost izazov je odgoja današnjice.

Ako se slažete s izrekom članova udruge RODA „Naša djeca jesu naša budućnost, ali brigu o njima ne smijemo prepustiti budućnosti.“ više informacije potražite na www.roda.hr.


Kontakt:

Čanićeva 14
10000 Zagreb, Hrvatska
Telefon: +385 (0)1 6177 500
Fax: +385 (0)1 6177 510
GSM: +385 (0)91 5863 717
E-mail: roda@roda.hr br /> Web:www.roda.hr