Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Udruga Korak po korak

Udruga roditelja „Korak po korak“ osnovana je 1996. godine na inicijativu grupe obrazovnih stručnjaka s ciljem promicanje vrijednosti društva usmjerenog na djecu. Udruga roditelja nastoji potaknuti roditelje na aktivno, pozitivno i odgovorno roditeljstvo; roditeljstvo koje je u najboljem interesu djeteta, te im pružiti potrebnu pomoć i podršku u izazovnim situacijama.

Udruga „Korak po korak“ podupire zaštitu, poštivanje i zalaganje za prava i interese djece i obitelji te jačanje glasa roditelja u kreiranju politika i odluka koje se tiču djece i obitelji.

Članovi Udruge svojim javnim djelovanjem pridonose senzibiliziranju i educiranju javnosti o važnosti promjena u obrazovnom sustavu , te osobito o važnosti razvijanja partnerstva između roditelja i učitelja.

Udruga je pokrenula izdavanje 2 časopisa: Dijete-vrtić-obitelj i Dijete-škola-obitelj, te biblioteku Korak po korak, gdje izlaze i knjige Vlaste Vizek Vidović i Vesne Vlahović-Štetić „Kladim se da možeš“, koja obrađuje psihologiju početnog poučavanja matematike, i Mire Čudina-Obradović „Kad kraljevna piše kraljeviću”, koja obrađuje psihologiju opismenjivanja djece.

Svojim iskustvom i znanjem, udruga kontinuirano kreira različite aktivnosti, projekte i programe, kojima pruža podršku odgovornom i pozitivnom roditeljstvu. Kroz 14 godina rada udruga je u suradnji s brojnim partnerima i donatorima provela projekte kojima radi na obrazovanju roditelja.

Među njima su brošura „Kako pomoći djetetu“ te projekti „Škola otvorena roditeljima“, “Roditelji – zastupnici djece”, „Roditeljstvo: radost, brižnost, odgovornost“ i„Izazovi roditeljstva“

Od 2006. godine, Udruga roditelja "Korak po korak" je pridružena članica Europske udruge roditelja, osnovane s ciljem podupiranja demokratskih principa i promoviranja većeg sudjelovanja roditelja i lokalne zajednice u odgoju i obrazovanju djece.


Kontakt:

Ilica 73
10000 Zagreb, Hrvatska
Telefon: +385 (0)1 4854 022
Fax: +385 (0)1 4854 935
E-mail: udruga_roditelja@korakpokorak.hr
Web: www.udrugaroditeljakpk.hr