Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Udruga Dudeki

Udruga za zaštitu prava muškaraca i djece u obitelji te pomoć samohranim očevima Dudeki poziva muškarce koji smatraju da su obespravljeni, kao i samohrane očeve koji trebaju pravnu ili savjetodavnu pomoć, da im se jave.

Dudeki su relativno mlada udruga. Osnovani su prije nešto manje od tri godine s ciljem promicanja, unapređenja i zaštite prava muškaraca i zaštite prava djece na principima Opće deklaracije o ljudskim pravima. Važan dio rada udruge odnosi se na promicanje ravnopravnog postupanja prema osobama obaju spolova u skladu s Obiteljskim zakonom te pružanje potpore nastojanjima muškaraca za što aktivnijom ulogom u odgoju djece.

Jedan je od ciljeva i kvalitetna suradnja sa svim nadležnim institucijama koje se bave problematikom nasilja u obitelji, s time da se nastoji osigurati pomoć kako djeci i žrtvama nasilja, tako i počinitelju nasilja.

Počinitelj nasilja mora biti primjereno kažnjen, no takvoj se osobi ipak mora pružiti i adekvatna stručna pomoć, bilo da je riječ o psihosocijalnoj terapiji ili pak, primjerice, o liječenju od alkoholizma.

Udruga pruža savjetodavnu i pravnu pomoć članovima i zainteresiranim građanima, zagovara dosljedno poštivanje zakonskih i sudskih odluka u postupku razvoda braka

te potiče druženje članova i djece s ciljem razmjene iskustava. Dudeki su ostvarili kvalitetnu suradnju s odvjetničkim timom, no također i s timom liječnika psihologa, psihijatra i drugih zdravstvenih djelatnika kada je riječ o provođenju obavezne psihosocijalne terapije.

Cilj je udruge i uvođenje stručnog nezavisnog savjetovališta za roditelje u postupku razvoda braka s naglaskom na zaštitu interesa i prava djece.

Statut udruge osigurava visok stupanj privatnosti svakog člana, a svi oni koji imaju problema ili pak misle da su im povrijeđena prava više informacija o Dudekima mogu dobiti na web stranici www.dudeki.hr.


Kontakt:

Udruga Dudeki
Bauerova 21
10000 Zagreb, Hrvatska

Dopredsjednik:
Branko Tolušić 098 227 228

Predsjednik:
Damira Bartolčića, 098 515 930

e-mail: udruga_dijete_razvod@yahoo.com